Od 2020. za otvaranje obrta, procjenu nekretnina, dokumente... u Županiju

Od 2020. za otvaranje obrta, procjenu nekretnina, dokumente... u Županiju

Radio Zadar

"Računamo da će doći do smanjenja broja zaposlenika Ureda državne uprave koji će prijeći u sastav Županije u sklopu sustava stimulativnih otpremnina koje će im biti ponuđene i tako otići u mirovinu. Računamo da će to pravo iskoristiti 30 do 40 zaposlenika Ureda državne uprave od ukupno njih 130-ak."

Od prvog dana 2020. godine više od 200 poslova državne uprave povjerit će se županijama. Tako će građani ubuduće tamo ići radi otvaranja obrta, kategorizacije apartmana ili pak procjene vrijednosti nekretnine. Detalje ove reforme je danas sa zadarskim županom Božidarom Longinom došao uskladiti ministar uprave, Ivan Malenica:

Mislim da će župan, kada izmiješa županijske i državne poslove, moći učinkovitije ustrojiti sustav, racionalizirati ga i smanjiti trošak. Računamo da će doći do smanjenja broja zaposlenika Ureda državne uprave koji će prijeći u sastav Županije u sklopu sustava stimulativnih otpremnina koje će im biti ponuđene i tako otići u mirovinu. Računamo da će to pravo iskoristiti 30 do 40 zaposlenika Ureda državne uprave od ukupno njih 130-ak.

Novo ustrojstvo bit će zahtjevan posao, istaknuo je Božidar Longin, zadarski župan:

Odredili smo rokove i ono što nam je prioritetno i što moramo raditi ovaj mjesec. Danas nam je predočeno kako će to izgledati, riješili smo i financijski dio i sada nemamo što nego se uhvatiti posla i dovršiti ovo što je pred nama. 

 

 

Komentari