Od danas preko Božave i Silbe do Suska - nova linija

Od danas preko Božave i Silbe do Suska - nova linija

foto: SJM / RZD

U 8 sati jutros je iz Zadra prema Susku krenuo katamaran koji će na novoj sezonskoj pomorskoj liniji povezivati Dalmaciju i Kvarner. Zadarski brodar G&V line Iadera uveo je liniju Zadar - Božava - Silba - Mali Lošinj - Susak.

Do 30. rujna katamaran Antonija na novoj liniji prema Susku plovit će utorkom, četvrtkom i subotom. Jutros se u Zadru na katamaran ukrcalo 12 putnika na liniji koja prije Silbe, staje i na Dugom otoku. Direktor zadarskog brodara GV line Iadera Dražen Montana o tome zašto je odlučeno da se plovi preko tog otoka: Kod Božave je omiljeno kupalište mnogih domaćih i stranih turista, plaža Sakarun, do koje se nije moglo drugačije doći nekom državnom linijom pa smo to uvrstili ove godine - naveo je za program Radio Zadra Dražen Montana. 

G&V line Iadera ove će sezone nastaviti održavati i brzobrodsku liniju Zadar- Silba- Rab- Krk -Rijeka. Ova će linija ploviti svaki ponedjeljak, srijedu, petak i nedjelju, ali na osnovu prošlogodišnje dobre popunjenosti i prijedloga putnika, uvedene su neke novine. Polazak je u jutarnjim satima iz Zadra, a povratak u poslijepodnevnim iz Rijeke. Uz to, ruta je dijelom izmijenjena. O tome više u tonskom prilogu:  

O sezonskim linijama G&V line Iadere

Komentari