Od svibnja bolji radijski i televizijski te signal mobilnih operatera

Od svibnja bolji radijski i televizijski te signal mobilnih operatera Od svibnja bolji radijski i televizijski te signal mobilnih operatera

foto: oiv.hr

Na brdu Mala glava na sv. Mihovilu u tijeku su završni radovi na izgradnji pogonskog objekta uz novi 84 metra visoki antenski stup podignut prije 20-ak dana. Nakon završne montaže nosača antena i opremanja pogona, novi objekt tvrtke Odašiljači i veze bit će svečano otvoren 15. Svibnja.

Radovi na sv. Mihovilu najveća su investicija Odašiljača i veza u 2018.-oj. U tijeku je montaža nosača antena na novi stup, slijedi opremanje pogonskog objekta i uređenje okoliša, što će sve, tvrdi direktor tvrtke Marko Botica, biti gotovo kako bi  objekt svečano bio pušten u pogon 15.svibnja, na Dan Odašiljača i veza. Što građani dobivaju s 20 milijuna kuna vrijednim projektom?  Građani će dobiti bolju čujnost programa nacionalnih nakladnika , kao i bolju pokrivenost signalima mobilnih komercijalnih operatora  i drugih službi tako da će na području Zadra i Zd županije biti bolja pokrivenost radijskim i tv signalima - kazao nam je Botica

Građevinski radovi na Maloj Glavi počeli su početkom prošle godine, ali planiraju se i projektiraju već jako dugo. Stari objekt na sv Mihovilu je izgrađen tijekom Domovinskog rata , tada je bio strateški važan čimbenik u informiranju, no u međuvremenu modernizacija je postala imperativ. Botica napominje i sljedeće:  Nakon puštanja  u pogon novog objekta, slijedi demontaža starog objekta na Sv Mihovilu čime će građani i turisti posjetitelji otoka Ugljana i općine Preko dodatno  dobiti mogućnost uređenja kulturnih sadržaja.

Ove radove s posebnim zadovoljstvom iščekuje i općina Preko koja planira uređenje mletačke tvrđave na sv. Mihovilu pa je Ministarstvu kulture prijavila 3 i pol milijuna kuna vrijedan projekt koji se odnosi na arheološka istraživanja tvrđave. 

Za kompletnu konstrukciju antenskog stupa bila je zadužena tvrtka Dalekovod d.d. iz Zagreba , za građevinski dio objekta koji uključuje  prilazni put i pogonsku zgradu Diklogradnja iz  Zadra.

 

Komentari