Oko 2 tisuće 200 putnika danas ne leti zbog štrajka u Ryanairu

Oko 2 tisuće 200 putnika danas ne leti zbog štrajka u Ryanairu

Filip Brala/PIXSELL- ilustracija

12 Ryanairovih zrakoplova danas neće poletjjeti iz Zadra i Pule. Procjenjuje se da će bez prijevoza ostati više od 2 tisuće 200 putnika.U zadarskoj zračkoj luci otkazan je let za Bremen. Za sada letovi iz Zadra za Frankfurt i Düsseldorf nisu otkazani.

Piloti najvećeg europskog niskobudžetnog zračnog prijevoznika - Ryanaira -počeli su noćas u 3 sata najveći pilotski štrajk u povijesti te tvrtke. Gotovo 4 stotine Ryanairovih letova diljem Europe otkazano je. Štrajk bi trebao trajati 24 sata, a u njemu sudjeluju Ryanairovi piloti iz Irske, Njemačke, Belgije, Švedske i Nizozemske. Oni  traže nove ugovore s većom plaćom i boljim radnim uvjetima. Prekidom rada usred ljetne sezone bit će pogođeno 55 tisuća putnika, najviše u Njemačkoj - 42 tisuće. Putnicima će uprava kompanije ponuditi povrat novca ili besplatnu promjenu termina leta.

Otkazani su i letovi u Puli i Zadru. U te dvije zračne luke trebalo je sletjeti - i iz njih poletjeti - 12 Ryanairovih zrakoplova. Procjenjuje se da će bez prijevoza ostati više od 2 tisuće 200 putnika. U zadarskoj zračkoj luci otkazan je let za Bremen. Nikola Barać službenik za informiranje navodi da za sada letovi iz Zadra za Frankfurt i Düsseldorf nisu otkazani.

 

Nikola Barać o Ryanairu

Komentari