Olujno jugo zaustavilo trajekte

Olujno jugo zaustavilo trajekte

foto: I. Čagalj / Pixsell

Zbog olujnog juga prekinute su mnoge trajektne i katamaranske linije na Jadranu, a zbog jakog vjetra i mokrih kolnika iz Hrvatskog autokluba upozoravaju na oprez na cestama.

Stanje u prometu u 8 sati:

U prekidu su:
- katamaranske linije: Split-Bol-Jelsa, Split-Hvar–Korčula, Split-Hvar-Vela Luka–Ubli, Lošinj-Rijeka, Novalja-Rab, brodska Lošinj-Unije-Susak te
- trajektne linije: Brestova-Porozina, Stinica-Mišnjak, Valbiska-Lopar, Valbiska-Merag i Sumartin-Makarska.

Prema otoku Pagu trajekt plovi na liniji Stinica-Stara Novalja zbog radova u pristaništu Prizna.

Od Jadrolinijinih operatera doznajemo da na zadarskom plovnom području niti jedna linija nije otkazana, samo je katamaran koji je jutros u 6 sati trebao isploviti sa Zverinca krenuo sat vremena kasnije .

 

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni zemlje i kamenja, posebice duž Jadranske (D8) i Ličke (D1) magistrale. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Jak vjetar puše na dionicama autocesta: A1 od tunela Mala Kapela do čvora Otočac te od čvora Gospić do tunela Sveti Rok kao i na A6 Rijeka-Zagreb između vijadukta Bukovo i čvora Delnice. Vozi se uz ograničenje brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Komentari