"Oni u Audijima, a narod u ludnici, bolnici, po kontejnerima..."

"Oni u Audijima, a narod u ludnici, bolnici, po kontejnerima..."

iliustracija: Luka Stanzl / Pixsell

Ne stišava se bura koju je izazvala vijest da država u jeku krize nabavlja gotovo tisuću 600 novih automobila od kojih je desetak skupljih od pola milijuna kuna. Iz Banskih dvora poručuju da je riječ o godinu dana staroj javnoj nabavi i radnim vozilima kojima će se koristiti mnoga ministarstva. "Hoćete da dođem kočijom u Ministarstvo ?" odgovorio je ministar Željko Jovanović na novinarsko pitanje je li mu neugodno što u doba krize uzima automobil audi A6 quattro, vrijedan 641 tisuću kuna. Odluku o nabavi novih vozila komentirali su i slušatelji Radio Zadra jutros u Pregrijavanju Ane Marušić...

" Moj muž je 40 godina obrtnik i mi još nismo sjeli u novo auto. Zašto - zato što redovito podmirujemo obveze prema državi. Zanima me tko će dobiti ta stara vozila, neka se objavi kome će se prodati ta vozila..."

" Nije ministarstvo glupo, nego narod što ih trpi. Meni je čast voziti se u old-timeru, ali oni hoće kao ruski tajkuni..."

" Zar ih nije sramota ljudi su gladni goli bosi, a oni tako ...ja se 15 godina vozim u starom automobilu i jedva skrpam za dijelove, to je živa sramota, toga u staroj državi nije bilo, neka mi zamjeri tko god hoće, u staroj državi nam je bilo bolje, sad nas porezi stalno gule, tko će nam doći uložiti nešto..."

" Želudac me boli od toga, nemam riječi, to je strašno, kažu da imamo hrvatsku državu - a gdje je narod? U ludnici, bolnici, po kontejnerima - za koga je ova hrvatska država ? "

 

Cijelu emisiju poslušajte ovdje.

Komentari