Opijanje, provala, razbijanje izloga, paljevina mercedesa

Opijanje, provala, razbijanje izloga, paljevina mercedesa

Foto/ Vladimir Šetka

Razbijen izlog trgovine, provala u tri broda, opijanje, krađa, zapaljen skupocjeni mercedes događaji su od pretprošle noći, a počinitelji ovoga nereda su trojica maloljetnika. Policija je završila krim istraživanje, zadržala ih u pritvoru i za djela koja su počinili podnijela kaznene prijave.

Tojicu maloljetnika koji su jučer privedeni zbog sumnje da su izazvali požar na automobilu mercedes na Branimirovoj obali, policija nakon završetka kriminalističkog istraživanja sumnjiči za više kaznenih djela.

Jednog od njih se sumnjiči da je u ponedjeljak oko 23,45 sati zajedno s ostaom dvojicom u ulici Hrvoja Vukčića Hrvatinića u Zadru razbio izlog trgovine, nakon čega su pobjegli. Potom su tijekom noći na Liburnskoj obali došli do tri broda na vezu, provalili u brod u vlasništvu trgovačkog društva u kojem su konzumirali alkoholna pića koja su pronašli u brodu, a potom došli na drugi brod u vlasništvu 56-godišnjaka iz kojeg su ukrali nekoliko komada pirotehničkih sredstva.

Sva trojica su nastavili raditi nered na parkiralištu Obale kneza Branimira, gdje je spomenuti maloljetnik zapalio ukradenu signalnu raketu koju je bacio ispod parkiranog automobila zadarskih registarskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva, uslijed čega je došlo do zapaljena i oštećenje stražnjeg dijela automobila.

Maloljetnik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ i "Oštećenje tuđe stvari“, sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Prema drugoj dvojici maloljetnika, nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava zbog kaznenog djela „Teška krađa“.

Komentari