Organizirali prvi školski Eko-fest!

Organizirali prvi školski Eko-fest! Organizirali prvi školski Eko-fest!

EBTŠ Zadar

Marljivi i kreativni učenici Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar uz vodstvo profesorica organizirali prvi školski Eko-fest! Cilj ovog projekta je aktivnije promicati ideje održivosti i zdravog života te jačati svijest učenika o nužnosti osobnog angažmana u borbi s klimatskim promjenama.

Marljivi i kreativni učenici Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar pod vodstvom profesorica Ljubice Predovan i Katje Vladičić pripremili su i održali ovog petka , 8. studenoga, prvi školski Eko-fest.                               

Cilj ovog projekta je aktivnije promicati ideje održivosti i zdravog života te jačati svijest učenika o nužnosti osobnog angažmana u borbi s klimatskim promjenama. Bilo je tu svega, zdravih kolača, recikliranih rukotvorina, oslikanih platnenih vrećica, a vrhunac je bila modna revija koju su nosile učenice i profesorice.

Većinu predmeta izradila je likovna radionica PinelModelima maštovitih naziva “plastična rapsodija u žutom” ili “reciklažna čarolija papira” oduševili su sve prisutne.

U suknji od novinskog papira prošetala je i ravnateljica Zdenka Sršen-Juričević. Učenici su organizirali prodaju kolača i lutriju čiji će prihod biti usmjeren na uređenje školskog dvorišta u mediteranskom stilu i pokretanje projekta učeničkog vrta.

Priča tu ne staje, već ovog mjeseca škola se uključuje u u akciju pošumljavanja opožarenih dijelova Dalmacije Boranka, a sa sadnjom stabala nastavlja se i u proljeće.

Eko-festom poslana je jasna poruka: briga za okoliš i održivi razvoj naš su prioritet.

 

Komentari