Osam novozaraženih na području Zadarske županije -sve mlađe osobe

Osam novozaraženih na području Zadarske županije -sve mlađe osobe

ilustracija: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Županijski Stožer javlja kako je na području Zadarske županije 8 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o mladim osobama rođenim između 1986. – 2001. godine kojima su utvrđeni kontakti i kretanja, a slučajevi nisu međusobno povezani.

5 je novooboljelih u gradu Zadru, jedan u Općini Kolan, jedan u općini Poličnik  , a zaražen je i jedan strani državljanin .

Neki od novozaraženih su se najvjerojatnije zarazili tijekom noćnih izlazaka u većim skupinama ljudi, neki su  već bili u samoizolaciji te su razvili blage simptome, a neki su bili u kontaktu sa zaraženim osobama.

Jedna novozaražena osoba mlađi je muškarac dvojnog državljanstva (Bosne i Hercegovine te Švicarske)  koji će do ozdravljenja boraviti u organiziranom smještaju na području Grada Zadra. Njegovi kontakti su obrađeni i stavljeni u samoizolaciju. Aktivan nadzor provodi se nad 191 osobom, a istekao je za 4884. Tijekom jučerašnjeg dana obavljeno je 133 testiranja uzoraka sa sumnjom na koronavirus.

Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar je hospitalizirano 5 bolesnika oboljelih od Covid 19. Od ukupnog broja 3 bolesnika su  na COVID odjelu te 2 bolesnika u COVID JIL-u, jedan od njih je na respiratoru - navodi se u priopćenju.

 

Komentari