Osnovana sekcija Hrvatskog zbora sportskih novinara Zadar

Osnovana sekcija Hrvatskog zbora sportskih novinara Zadar Osnovana sekcija Hrvatskog zbora sportskih novinara Zadar

U press centru dvorane na Višnjiku osnovana je Sekcija HZNS-a Zadar. Za prvog predsjednika izabran je naš novinar Željko Kapelari, dobitnik godišnje nagrade HZSN-a za lokalno novinarstvo. Tajnik Sekcije je Ante Župan dok se u Izvršnom odboru nalaze još Mladen Malik, Roman Morović i Jure Perišić.

Osnivačkoj skupštini nazočili su i Jura Ozmec i Marijan Bakić, predsjednik i tajnik Hrvatskog zbora sportskih novinara, kao i gosti iz splitske sekcije Bernard Jurišić i Tomislav Gabelić. 

"Izuzetno mi je drago što je, nakon karlovačke, međimurske i splitske, osnovana i zadarska sekcija HZSN-a. U posljednjih desetak godina pokušali smo podići HZSN na način da smo ga prvo morali konsolidirati organizacijski pa financijski, a onda i proširiti članstvo. A taj dio, koji se tiče proširenja, mi je posebno drag, jer se kroz sekcije može napraviti pravi posao. Lokalno novinarstvo ima veliku vrijednost i osnivanje sekcije novinara, koji su dio određene lokalne zajednice, za nas je veliki dobitak" - kazao je Ozmec.

Željko Kapelari naglasio je da će zadarska sekcija raditi na privlačenju novih članova, te surađivati sa središnjicom HZNS-a u Zagrebu, kao i sa Športskom zajednicom Zadarske županije i Športskom zajedicom grada Zadra, a sve u cilju boljitka sporta i sportskog novinarstva na našem području. Dodao je da je u planu i organiziranje raznih humanitarnih i inih akcija kojima bi se doprinijelo zadarskoj sportskoj zajednici i društvu općenito a osnivanje ove Sekcije u velikoj mjeri će u tome pomoći. 

 

 

 

Komentari