Otac optužen za pokušaj ubojstva vlastite djece ostaje u pritvoru

Otac optužen za pokušaj ubojstva vlastite djece ostaje u pritvoru

Dino Stanin/PIXSELL

Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Zadru odlučivalo je o zahtjevu tužiteljstva da se 54-godišnjaku s Paga, optuženom za pokušaj četverostrukog ubojstva vlastite djece, produlji istražni zatvor u kojemu se nalazi od kraja veljače.

Njemu je produljen istražni zatvor za daljnja dva mjeseca. Nakon toga opet slijedi kontrola. Produljen je zbog dva osnova za određivanje produljenja istražnoga zatvora - zbog opasnosti od ponavljanja djela i zbog osobito teških okolnosti samoga djela, a radi se o kaznenom djelu, za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora, rekao je Hrvoje Visković, glasnogovornik Županijskoga suda u Zadru. Dodao je kako je ročište je pratio putem video-veze jer se nalazi u zagrebačkoj bolnici za osobe lišene slobode. 

Na novinarsko pitanje, je li sud zaprimio odgovor njegova odvjetnika na optužnicu, Visković je odgovorio kako nije, jer je optužnica poslana obrani u petak ujutro, a rok za odgovor je osam dana od primitka optužnice. Novinarima je također odgovorio kako je najvjerojatnije da bi suđenje moglo početi tek na jesen.

 

Komentari