Otvoren sportski vrtić Višnjik II

Otvoren sportski vrtić Višnjik II Otvoren sportski vrtić Višnjik II

Radio Zadar

Četrdesetak mališana ostat će upisani kao prva generacija koja je pohađala sportski vrtić na Višnjiku. Vrtić čija će misija biti poticanje djece na što veću fizičku aktivnost. A to će itekako biti moguće znajući da se upravo u sklopu ŠC Višnjik nalazi najveći dječji park u Dalmaciji.

Na Višnjiku je svečano otvoren sportski vrtić Višnjik II. Financijski je riječ o 2 milijuna kuna vrijednoj investiciji, ali otvaranje novog vrtića u Zadru ima i puno veću vrijednost. Djeca su u novouređene prostorije ušla jučer, a jutros su vrtić posjetili predstavnici Grada i državna tajnica.

Četrdesetak mališana ostat će upisani kao prva generacija koja je pohađala sportski vrtić na Višnjiku. Vrtić čija će misija biti poticanje djece na što veću fizičku aktivnost. A to će itekako biti moguće znajući da se upravo u sklopu ŠC Višnjik nalazi najveći dječji park u Dalmaciji. Tako u ljepšem okruženju početak mandata nije tako mogla zaželjeti ni nova ravnateljica DV Radost, Larisa Pavlović Petani koja je vrtić otvorila u društvu gradonačelnika Branka Dukića, državne tajnice Marije Pletikosa, direktora ŠC Višnjik Denisa Karlovića te pročelnika za odgoj i školstvo Jose Nekića:

Vrtić ima dvije sobe dnevnog boravka i dvoranu. U starijoj skupini imamo 20-ak djece, a u mlađoj 18 djece. Startali smo – to je najvažnije. Nalazimo se u sklopu ŠC Višnjik tako da se djeci nudi veliko sportsko igralište, kazala je Pavlović Petani.

Prostorije novog vrtića opremljene su, pored standardne opreme te namještaja, i različitim sportskim rekvizitima i didaktikom. Za opremu ovog područnog objekta 400 tisuća kuna osigurano je u okviru projekta Mreža ZaDar – mreža inovativnih vrtića po mjeri djece i roditelja, a ukupna investicija je 2 milijuna kuna. Tek kap u moru onoga što Grad Zadar namjerava uložiti, najavljuje pročelnik za odgoj i školstvo, Joso Nekić:

Mocire su već u velikom zamahu i mislim da će do kraja godine biti gotove. Tamo imamo vrtić Latica. Latica je sada u prostoru drugoga vrtića. Taj vrtić – Pčelicu ćemo doslovno srušiti i napraviti novi vrtić s osam odgojno-obrazovnih skupina. U vrtiću Višnjik I ćemo uzeti kat i uredit ćemo ga kao i donji dio. Tako ćemo dobiti prostora za još pet odgojno-obrazovnih skupina.

Nastavlja se tako ideja da se svake godine otvori jedan novi vrtić. Ipak, ni ove jeseni se neće naći mjesta u dječjim vrtićima za svu zadarsku djecu. Ali tko zna, možda se ujesen 2021. možda se i to ostvari. Gradonačelnik Dukić poručio je roditeljima da će mjesta u vrtićima biti te ih je pozivao da rade što više djece.

SPORTSKI DJEČJI VRTIĆ

Komentari