Ovogodišnja novina: imat ćemo i princezu i princa!

Ovogodišnja novina: imat ćemo i princezu i princa!

foto: Dino Stanin / Pixsell

Pripreme za najveću zimsku feštu na zadarskim otocima, Išku kraljicu, u punom su jeku. U protekle dvije godine ova revijalna skijaška utrka na Iž je usred zime dovela 3 tisuće gostiju i postala prepoznatljivo adventsko zbivanje kakvog na hrvatskim otocima nema.

Iška kraljica održat će se u subotu 21. prosinca, a dan prije iz Like će se na otok trajektom prebaciti 90 tona snijega. O novini u ovogodišnjem programu - Anamarija Portada, koordinatorica zbivanja : U 17 i 30 ove godine startamo s dječijom sanjkaškom utrkom Iška princeza&Iški princ. Ove godine smo uvrstili tut utrku za najmlađe pošto su protekle dvije godine oni samo navijali i htjeli su sudjelovati pa smo im to omogućili, za djecu od 6 do 12 godina. Obavezna je pratnja roditelja, osiguran je prijevoz brodom Zadar-Veli Iž - kazala je Anamarija Portada.

Subota, 21.12. 2019.

12.45h - dolazak 90 tona snijega iz Like
17.30h – dječja sanjkaška utrka na lopatama “Iška princeza& Iški princ”* powered by Apartmanija
19 h- spektakularna utrka “Iška kraljica” powered by HEP
Voditelj: Mario Petreković
Sudionicima Iške princeze i Iškog princa (6-12 godina), osiguran je prijevoz brodom Zadar-Veli Iž-Zadar, u pratnji roditelja.

Dolazak do Velog Iža moguć je redovnim brodskim linijama iz Zadra te dodatnim linijama za posjetitelje Iške kraljice. Na Velom Ižu dočekujemo i sudionike pristigle privatnim brodicama. Uz uživanje na utrci i zabavi, moguće je osigurati višednevni boravak na Velom Ižu rezervacijom privatnog smještaja preko Apartmanija.hr- ili rezervacijom smještaja u hotelu Korinjak - poručuju organizatori koje podržava i Turistička zajednica grada Zadra. 

Komentari