Paleka: "Za iduću sezonu poraditi na kvaliteti ponude"

Paleka: "Za iduću sezonu poraditi na kvaliteti ponude"

foto:S.Dražić

Turistički kolovoz Zadar će završiti s dobrim rezultatima, a dobra su i očekivanja od posezone. Od početka godine do sredine kolovoza bilježi se povećanje dolazaka u Zadar od 9 posto. Brojke su pozitivne, ali nije sve u postocima, smatra direktor TZ Zadra Mario Paleka.

Brojke su nam u pozitivi, nismo imali ni "srpanjsku rupu" unatoč tome što smo imali 2000 novih ležaja ove godine, 2000 prošle i  isto toliko novih ležaja godinu prije. Taj trend je vrlo teško pratiti s tim da nemamo  dodatni hotelski smještaj i Zadar naprosto vapi za boutique hotelima. Nadamo se da ćemo u tom pravcu napraviti stanoviti iskorak jer bez kvalitetnog smještaja visoke kategorije teško da možemo promijeniti i kvalitetu gostiju.

Cilj je, kaže Paleka,dobiti goste koji troše više ali iza toga mora stajati kvaliteta ponude:

  Zadar još uvijek ima taj život u gradu, život njegovih stanovnika stanovnika i na tome bi mogli graditi kvalitetu našeg turizma. Da gost osjeti bilo našeg grada. Primjetio sam ove sezone da ima stvari koje se događaju, a nepotrebne su i to ćemo za iduću sezonu rješavati u suradnji s gradskom Upravom.

 Ove smo sezone napravili male, sitne preinake s kojima nisam baš u potpunosti zadovoljan, ali za iduću godinu napravit ćemo više što se tiče sadržaja. Zadar je grad kulture i kulturi treba dati prednost. 

  Očekivanja za rujan i listopad su dobra s tim da će, najavljuje dir. TZ-a Mario Paleka,u našem gradu u listopadu biti održano višednevno festivalsko događanje koje će nastojati privući nautičare i podsjetiti da je Zadar uvijek bio centar nautičkog turizma.

Turizam Zadar

Komentari