Paul Cardall večeras za zadarsku kardiologiju

Paul Cardall večeras za zadarsku kardiologiju

Svjetski priznati pijanist iz SAD-a svojom glazbom i koncertima podiže svijest o problemima koje donose bolesti srca, osobito kod djece. U Zadru će tako od cjelokupni prihod od ulaznica biti uplaćen Odjelu kardiologije Opće bolnice Zadar.

Cardall je svjetski priznati pijanist iz SAD – a kojega sponzorira Steinway&Sons, a izvodi takozvanu novu klasiku. Sa svojim posljednjim albumom 40 Hymns for 40 days po drugi se puta našao na prvom mjestu američke Billboard ljestvice.

Osebujan i istodobno minimalistički pijanistički stil ovog pijanista proizlazi njegovog osobnog iskustva. Naime, Paul Cardall je rođen sa teškom bolešću srca kojeg je operirao više puta, a zatim, prije 6 godine i transplantirao.

Kako sam kaže, njegova glazba dolazi iz srca, i to onog koje mu je omogućilo novi život. Interpretacija i umjetnička invencija ovog umjetnika inspiraciju nalazi upravo u toj nevjerojatnoj životnoj priči koja mu istodobno daje snagu da djeluje kao humanitarac. Diljem svijeta svojom glazbom i koncertima Cardall podiže svijest o problemima koje donose bolesti srca, osobito kod djece.

Umjetnik koji na Youtube – u kroz broj pregleda obara rekorde, održava koncerte diljem svijeta, a u posljednje vrijeme veliku popularnost postiže u Aziji, u Zadar dolazi nakon europske turneje.

Nakon Londona, Surrey – ja, Ljubljane i Budimpešte, osim u Zadru Paul Cardall održat će koncert i u Zagrebu.

Gost zadarskog koncerta bit će mladi pijanist s Pašmana Ivan Štorić, student pete godine klavira na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

Cijena ulaznice: 50, 00 kn
Prodaja ulaznica: od 7. do 11. rujna – na Blagajni HNK Zadar od 11 do 13 i 18 do 20 h i u Svečanoj dvorani Sveučilišta sat vremena prije početka koncerta

Komentari