Pažani svečano obilježili dan svog grada

Pažani svečano obilježili dan svog grada Pažani svečano obilježili dan svog grada

Grad Pag danas svečano obilježava svoj dan. Svečana sjednica bila je prilika da se podnese izvješće o brojnim projektima koji su odrađeni u proteklih godinu dana, te najave novi. Zaslužnim pojedincima i institucijama dodijeljene su godišnje nagrade i zahvalnice.

Svečano je danas bilo u Gradu Pagu.  Na trgu ispred Kneževe palače nastup zbora dječjeg vrtića Paški mališani i Gradska glazba. svečanu sjednicu uljepšala je ženska klapa Peružini.

A razloga za veselje Pažani imaju. Brojni su projekti koji su odrađeni i koji će biti odrađeni za boljitak Grada Paga istaknuo je paški gradonačelnik Ante Fabijanić:

Kada se ukupno zbroji sve projekte u tijeku koji su sada dolazimo do ukupnog investicijskog ciklusa od 85 milijuna kuna. Ako bi krenuli u nabrajenje ova sjednica bi trajala predugo.

Naveo je stoga tek nekoliko projekata: kompletno uređenje lučice Katine, 8 milijuna kuna koje je financira Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a uskoro kreće sanacija obalnih zidova za koje je izrađena projektna dokumentacija.  Radovi na uređenju dječjeg igrališta „Paški mališani“. Procijenjeni su na više od milijun kuna, a financiralo ih je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Grad Pag.  Investicije i projekti komunalnog društva u suradnji s Hrvatskim vodama odrađeni su u vrijednosti oko 24 milijuna kuna.

S nadom u pašku budućnost gleda i predsjednik gradskog vijeća Paga Domagoj Vičević:

Posebno važne će biti godine koje su pred nama. Siguran sam da odlučnosti u planiranju i realizaciji neće nedostajati jer riječ je o vrijednim i gradu svakako potrebnim projektima.

Bogata kulturna baština, lijepa priroda, sir, paška janjetina i čipka ono je što je Pag učinilo poznatim u Hrvatskoj , ali i šire. Prepoznali su to i turisti, kazao je zadarski župan Božidar Longin.  

I brojke svjedoče o tome jer je prošle godine na ovom području, odnosno na području grada Paga boravilo 125 000 gostiju , a ostvarili su preko  1 000 000 noćenja.

Svečanoj sjednici nazočila su i dvojica ministara – mora prometa i infrastrukture Oleg Butković i unutarnjih poslova Davor Božinović, koji su prije sjednice obišli novouređenu lučicu Katina. Ministar Butković najavio je nove infrastrukturne radove na području grada Paga:

Već u ovoj godini pripremamo u suradnji s Gradom Pagom  izgradnju i rekonstrukciju kružnog toka, ukupne vrijednosti 4 000 000 kuna koji se nalazi na državnoj cesti 106, Put Staroga grada, tako da i taj projekt ide ove godine.  Zaboravio sam i sanaciju Paškoga mosta koja ide ove godine, to je projekt koji je ugovoren, 12 milijuna kuna.

Uručene su i godišnje nagrade grada Paga i zahvalnice. U ime nagrađenih nazočnima se obratila ravnateljica Osnovne škole Jurja Dalmatinca Željka Zubović koja je kazala da preuzimajući nagrade, nagrađeni preuzimaju odgovornost i obvezu da će i dalje predano raditi, a svoje ideje pretakati u djela kojima će obogaćivati grad Pag, otok, i širu društvenu zajednicu.

Poslije sjednice održana je manifestacija Što se jelo na našem otoku u organizaciji srednje škole Bartula Kašića i paške turističke zajednice.

prilog Božidara Kolege

Komentari