Performansi, predstave i radionica na 25. Zadru snova

Performansi, predstave i radionica na 25. Zadru snova

Festival suvremenog kazališta Zadar snova održat će se od 23. do 29. srpnja, 2021. Program otvara tradicionalna Noć Performansa. Uz predstave i performanse, Arktik - Institut za budućnost održati će radionicu za građane i profesionalce koja će imati javnu prezentaciju.

Program 25. Zadra snova, Međunarodnog festivala suvremenog kazališta već tradicionalno otvara Noć Performansa pod vodstvom udruge Domino koja je i producent nove predstave Brune Isakovića s aktualnog festivala Perforacije. Plesne specijalitete poslužit će performans art skupine Cocoon Dance Theatre i Joshua Monten Company s međunarodnim postavama. U sekciji performansa svoje radove predstaviti će Nikolina Majdak, Mirjana Đan i Jelena Topić. 
 
Arktik - Institut za budućnost održat će radionicu "Improvizirani glas, glazba, tekst" u Centru kreativnih industrija u trajanju od tri dana, od 25. do 27. srpnja pod vodstvom zadarske i međunarodne umjetnice Vesne Mačković. Radionica je besplatna a namijenjena je svim zainteresiranim građanima i profesionalcima koji žele istraživati mogućnosti umjetničkih formi kroz igru glasom i eksperimentiranje zvukom, uz i bez tekstovnog predloška. Nakon tri dana rada i druženja rezultat će biti predstavljen publici u Centru za kreativne industrije, gdje će se radionica i održavati.

Radionica je slobodna, bez naplate, termin održavanja sva tri dana je 19-20h. a prijaviti se i dobiti više informacija možete na info@arktik.eu

Nakon zadnje predstave prvog dana u planu je druženje kod Dominika uz nastup DJ Šimuna Stankova.

Pokrovitelji festivala su Grad Zadar, Ministarstvo kulture i Zadarska županija. Partneri su Domino i Arktik. Program su pomogli i Kultura Nova, Ured za udruge VRH te Mreža izvedbenih umjetnosti Hr i Goethe Institut Zagreb.

PROGRAM

23. srpanj / Elektra – ex. pogon Bagat, Forum, sv. Dominik 19:00-20:00-21:00h
Noć performansa
Nikolina Majdak: Podržavam
Mirjana Đan: Srbin, Cigan, Peder i Musliman
Malo sutra i Domino: Shake It Off

24. srpanj / sv. Dominik 20:00 i 21:30h
Festival Perforacije
Silvija Dogan, Stella Leboš i Mia Zalukar: Sjećanje u metrima
Mia Zalukar i Bruno Isaković: Bill Is Dead

25. i 26. srpanj / Centar za kreativne industrije 21:30h
Cocoon Dance Company: Body Shots
Red. Rafaële Giovanola

25. – 27. srpanj / Centar za kreativne industrije 19:00-20:00h
Arktik - Institut za budućnost: Improvizirani glas, glazba, tekst

27. srpanj / Poljana Ivana Pavla II 21:30h
Joshua Monten Company: Kill Your Darlings

28. srpanj / Pozdrav suncu, u zoru
Arktik: Prezentacija radionice

29. srpanj / Narodni trg 20:00-22:00h
Jelena Topić: Guranje pod tepih

 

Komentari