Početak nove školske godine u novom ruhu

Početak nove školske godine u novom ruhu Početak nove školske godine u novom ruhu

Povodom početka nove školske godine zadarski župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je Gimnaziju Vladimira Nazora i Školu primijenjene umjetnosti i dizajna gdje je završena 1. faza energetske obnove. Kada sve bude sanirano uštedjet će se više od 80 posto sredstava za grijanje.

Gimnazija Vladimira Nazora i Škola za primijenjenu umjetnost i dizajn učenike su dočekale u novome ruhu.

Projekt, vrijedan više od 8 milijuna kuna, uz europska sredstva najvećim je dijelom financirala Zadarska županija, kojoj je, ističe župan Longin, ulaganje u obrazovanje jedan od prioriteta: U prošlom tjednu smo potpisali još jedan ugovor, dali smo pravo građenja medicinskoj školi. Dobili smo u vlasništvo zgradu bivšeg đačkog doma i od toga ćemo napraviti novu školu. Također smo potpisali ugovor za još jednu školu na Relji.

Ravnateljica Škole za primjenjenu umjetnost Marijana BakmaRade Šimičević, ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora zadovoljni jer će učenici i nastavnici raditi u udobnom prostoru :

Dobili smo nove prozore, fasadni zidovi su izloirani - toplinska izolacija, dobili smo novu rasvjetu. Prostor je jedan od preduvjeta da se stvori ozračje za afirmativno učenje.

Eneregetskom obnovom obuhvaćene su još dvije škole koje djeluju u zdanju izgrađenom još za vrijeme Austrougarske radi se o Gimnaziji Jurja Barakovića i Grafičkoj. Kada sve bude sanirano, a treba obnoviti još i krovište ušteda energije bit  će veća od 80 posto sredstava za grijanje.

župan Božidar Longin

Komentari