Poduzetnički inkubator uskoro će ponuditi nove usluge svojim korisnicima

Poduzetnički inkubator uskoro će ponuditi nove usluge svojim korisnicima

Zadarski poduzetnički inkubator na Novom Bokanjcu ušao je u svoju 11 godinu rada. U njemu je svoj razvoj počelo čak 60 različitih tvrtki koje su svoje poslovanje uspješno nastavile i nakon izlaska iz poslovnog inkubatora koji se tako pokazao kao izvrsna podrška zadarskim poduzetnicima – početnicima.

O uspjehu govori i podatak da u inkubator redovito stiže više prijava poduzetnika nego što su ih u inkubatoru u mogućnosti prihvatiti. 

U protekloj godini imali smo 24 prijave od kojih je 10 novih firmi ušlo u inkubator i to je bila specifična situacija jer je to bila jedna godina kod koje je došlo do smjene stanara, dakle do završetka jednog inkubacijskog ciklusa, pa se otvorio veći broj prostora koji su mogli biti dani na korištenje. Tako da da, možemo reći da su poduzetnici prilično zainteresirani.

kaže  Ana Odvitović – voditeljica razvoja poslovne infrastrukture u Inovativnom Zadru.   A što je to što poduzetnici tijekom 5 godina dobiju u inkubatoru:

Subvencionirani zakup poslovnog prostora, naše korisnike terete dijeljeni troškovi režijski, koji su utoliko nešto povoljniji s obzirom da se dijele na sve korisnike. Od prije dvije godine ponudili smo korisnicima i uslugu brzog interneta, po cijena povoljnijim nego tržišnim.

Upravo zbog velikog interesa poduzetnika Grad Zadar odlučio je izgraditi novi poduzetnički inkubator. No dok se čeka novi inkubator stari se trenutačno rekonstruira kako bi postojećim i budućim korisnicima pružio još bolju uslugu. Konferencijska dvorana dodatno će se opremiti za IT učionicu, a kroz projekt vrijedan preko 6 milijuna kuna koji je financiran europskim novcem nabavit će se i vrijedna suvremena informatička oprema koja će omogućiti dodatne usluge poduzetnicima:

Poput cloud usluga, ili tome slično. Isto tako uredit ćemo mali 3D laboratorij, odnosno laboratorij za digitalnu proizvodnju, nabavit će se 3D printer, 3D skener, laserska gravirka.  

Sva ta ulaganja zadarskim poduzetnicima početnicima trebala bi omogućiti da budu još konkurentniji na današnjem tržištu. 

Projekt opremanja i rekonstrukcije poduzetničkog inkubatora završava koncem studenog. 

prilog Božidara Kolege

Komentari