Pogledajte popis:Jedva punoljetan, a počinio lopovluk od 100 tisuća kuna

Pogledajte popis:Jedva punoljetan, a počinio lopovluk od 100 tisuća kuna

Goran Stanzl/PIXSELL- ilustracija

Zadarska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i sumnjiči ga niz teških krađa i provala u kuće, garaže, automobile, podizanje gotovine ukradenim karticama i druga kaznena djela. Policija mu je pripisala ukupno 13 kaznenih djela.

Procjenjuje da je svojim lopovlukom počinio štetu od 100 tisuća kuna. 

Sumnjiči ga se da je 26. travnja u ulici Petra Svačića u Zadru, provalio u automobil (ZD - Renault), odakle je otuđio prijenosno računalo 28-godišnje vlasnice.

28. travnja u ulici Krešimira Ćosića provalio u vozilo ( KA- Golf), odakle je na štetu 35-godišnjeg državljanina Irske otuđio torbu s opremom i odjećom.

10. svibnja u ulici Specijalne postrojbe policije, u garaži, provalio u BMW zadarskih registracijskih oznaka, odakle je otuđio novčanik 34-godišnjaku, a tom prilikom je pokušao provaliti u 5 drvarnica.

Također ga se sumnjiči da je 14.svibnja u ulici Katarine Zrinske provalio skladište 42-godišnjeg mađarskog državljanina, odakle je otuđio auto-radio. 

7. lipnja je u istoj ulici provalio u dva parkirana vozila, odakle je iz kombi vozila otuđio novčanik 26-godišnjeg vlasnika te prijenosno računalo iz drugog vozila.
Dalje, sumnjiči ga se da je prošle godine u rujnu na Trgu kneza Višeslava provalio u Renault belgijskih nacionalnih oznaka, odakle je otuđio opremu za ribolov.

U ulici Andrije Hebranga provalio u drvarnicu odakle je otuđio bicikl, a na Kolovarama je provalio u pet garaža, odakle nije ništa otuđio.

Početkom listopada je u ulici 112.Brigade provalio u praonicu rublja, gdje je provalio aparat za kavu.

Isto tako ga se sumnjiči i za krađu u ulici Polačišće u Zadru, gdje je iz vozila 21-godišnjaka otuđio novčanik, kao i za računalnu prijevaru na štetu 79-godišnjaka, kojem je izgubljenom bankovnom karticom na bankomatu podigao novčani iznos od 3 tisuće kuna.

Sveukupna materijalna šteta pričinjena kaznenim djelima iznosi oko sto tisuća kuna.


Prema 18-godišnjaku se općinskom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog teških krađa, krađe i računalne prijevare.

Komentari