Pojačan nadzor na cestama, rekorder vikenda pao u Biogradu

Pojačan nadzor na cestama, rekorder vikenda pao u Biogradu

Filip Brala/PIXSELL

Rekorder vikenda zaustavljen je u Biogradu. 27-godišnji mladić vozio je pod utjecajem alkohola od 1,48 promila. Mladić je bio za volanom Mercedesa zadarskih registarskih oznaka, a zaradio je i novčanu kaznu od 5 tisuća kuna.

U nedjelju, 04. kolovoza,  u 05.20 sati u Ulici Šetalište kneza Branimira u Biogradu na Moru, policijski službenici Policijske postaje Biograd zaustavili su 27-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom Mercedes zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,48 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda.

Vozaču je smješten u prostorije Policijske uprave zadarske do otrježnjenja te mu je izdan Obvezan prekršajni nalog na novčani iznos od 5.000,00 kuna.

          Proteklog vikenda ( 09.-11. kolovoza), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 512 vozila i vozača, a poduzeli su 392 represivnih mjera

-       alkotestirano je 122 vozača, od kojih je njih 10  bilo pod utjecajem alkohola

-       105 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine

-       1 vozač bez položenog vozačkog ispita

-       6 bez tehničkog pregleda i registracije

-       1 vozač zbog nenošenja vozačke dozvole

-       1 vozač je upravljao za vrijeme zabrane

-       10 vozača je nepropisno pretjecalo

-       175 vozača nije poštivalo prometni znak

-       16 ih je vozilo bez zaštitnog pojasa

-       8 s uporabom mobitela u vožnji

 

Iz prometa je isključeno 13 vozača i 6 vozila.

      U tom se vremenu dogodilo 31 prometna nesreća u kojima su 2 osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a 5 osoba lake tjelesne ozljede.

U periodu od 12. do 18. kolovoza provoditi će se pojačan nadzor brzine kretanja vozila usklađen s akcijama organizacije TISPOL -  mreže prometnih policija država Europe,  na području cijele Republike Hrvatske i u preko 20 država članica TISPOL-a.

Komentari