"POKRET" u pokret stavio 20 žena

"POKRET" u pokret stavio 20 žena

Projektom Pokret u zadarskoj Županiji zaposleno je 20 teže zapošljivih žena a sve prema projektu financiranom iz europskog socijalnog Fonda. Cilj je osnažiti konkurentnost i efikasnost pri zapošljavanju kao i izbrisati predrasude prema drugačijim socijalnim kategorijama.

 

Županija je u veljači ove godine potpisala ugovor u trajanju od 30 mjeseci u sklopu projekta EU koji se primjenjuje od 2014 do 2020 o ravnopravnijem zapošljavanju žena. Na red su došle i one žene 50 plus, slabijeg obrazovanja, invaliditeta, azilantice ili žrtve obiteljskog nasilja. Cilj je certificiranim obrazovanjem naći im mjesto na deficitiranom zanimanju na tržištu rada.
Maja Bugarija voditeljica projekta.

" Ovim projektom se olakšava tako da njima dolaze žene i pomažu u kućanskim poslovima. Projekt je zaživio i premda traje 30 mjeseci, pomoć se nudi dvije godine. Nadamo se da će općine krenuti za ovim primjerom te ga primjeniti i u na svojim područjima."

Nije zadarsko područje izolirano u ovom projektu. On vrijedi za cijelu državu. Ova vrsta pružanja pomoći u kući osigurana odnosi se na urbana i ruralna područja koji su prilikom pripremanja projekta iskazali najveću potrebu za istim a nalaze se u Zadru, Ninu, Biogradu, Obrovcu, općini Novigrad,Bibinje, Starigrad, Zemunik te na otoku Pašmanu. Uz Grad zadar projekt podupiru Crveni križ, Hrvatski zavod za zapošljavanje te Centar za socijalnu skrb a 85 posto se financira iz europskog socijalnog Fonda.

 

Komentari