Policija otkrila muljatora odbitka prava na pretporez

Policija otkrila muljatora odbitka prava na pretporez

Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

Muškarca starog 51 godinu zadarska policija je kazneno prijavila zbog zbog utaje carine i krivotvorenja poslovne isprave. Nakon što je od porezne uprave zatražio povrat pretporeza u iznosu od 217.000,00 kuna, otkriveno je da je 2015. krivotvorio poslovnu dokumentaciju po osnovi odbitka pretporeza.

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je tijekom 2015. godine u cilju pribavljanja imovinske koristi po osnovi ostvarenja odbitka prava na pretporez na štetu proračuna Republike Hrvatske krivotvorio poslovnu dokumentaciju društva te tako neistinito prikazao poslovne odnose između svoja dva društva, iako je znao da do poslovnih odnosa nije došlo niti da je došlo do bilo kakve isporuke.

Temeljem tako neistinitih podataka od nadležne porezne uprave je zatražio povrat pretporeza u iznosu od 217.000,00 kuna.

Protiv 51-godišnjaka se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Utaje poreza ili carine“ i kaznenog djela „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“.

 

Komentari