Položen lovorov vijenac povodom Dana antifašističke borbe

Položen lovorov vijenac povodom Dana antifašističke borbe Položen lovorov vijenac povodom Dana antifašističke borbe

grad zadar ( foto)

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić i župan Božidar Longin odali su počast svim zadarskim rodoljubima koji su utkali svoje živote u obranu grada od fašističkih okupatora .

Povodom državnog praznika, Dana antifašističke borbe, 22. lipnja, gradonačelnik Grada Zadra, Brako Dukić  i župan Zadarske županije, Božidar Longin sa suradnicima položili su lovorov vijenac na Spomen obilježje na Narodnom trgu u znak sjećanja i dubokog pijeteta prema svim poginulima u antifašističkoj borbi i svim civilnim žrtvama fašističkog terora. Ovim činom sjećanja odana je počast svim zadarskim rodoljubima koji su utkali svoje živote u obranu našega grada od fašističkih okupatora. 

Antifašizam je temelj suvremenog društva Hrvatske i Europe, vrijednost za koju se Republika Hrvatska zalaže i koja je potvrđena u Izvorišnim osnovama Ustava kao i u Deklaraciji o antifašizmu Hrvatskoga sabora. Na Dan antifašističke borbe prisjećamo se osnivanja Prvog sisačkog partizanskog odreda 22. lipnja 1941. godine. Osnivanjem prve oružane antifašističke postrojbe u Drugom svjetskom ratu, Hrvatska je dala velik doprinos otporu i borbi protiv fašizma u tada porobljenoj Europi. Današnja Republika Hrvatska, koja je svoju slobodu izborila u Domovinskom ratu, privržena je temeljnim demokratskim vrijednostima - miru, slobodi, demokraciji, vladavini prava, poštovanju ljudskog dostojanstva, zaštiti ljudskih prava, nediskriminaciji, toleranciji i odbacivanju svakog oblika ekstremizma i totalitarizma - objavljeno je na službenim internet stranicama grada Zadra.

 

Komentari