Pomorska škola i Djed Božićnjak darivali štićenike Sv. Frane

Pomorska škola i Djed Božićnjak darivali štićenike Sv. Frane

Photo: Pomorska škola

Svake godine Pomorska škola Zadar daruje štićenike Doma za odrasle osobe Sveti Frane. Usprkos pandemiji, ni ove godine nije izostala njihova plemenita akcija te su učenici i Djed Božićnjak donijeli darove.

Po prvi puta nakon duge tradicije sveti Nikola nije uspio ostaviti štićenicima poklone jer nije dobio propusnicu od stožera - falio mu je pečat na formularu 612-p/2 pa je ove godine iznimno uskočio Djed Božićnjak - šaljivo su popratili iz Pomorske škole ovogodišnju nešto drugačiju verziju svog tradicionalnog darivanja štićenika Doma za odrasle Sveti Frane. Ali ono najvažnije je učinjeno. Poštujući sve mjere zaštite od Covida-19, darove su ostavili u dvorištu, a marljivi djelatnici su ih podijeliti štićenicima. 

Mali znak pažnje u ovo doba izolacije mnogo znači štićenicima, kaže profesor Jere Bilan:

Ova akcija ima odgojnu komponentu, jer je škola odgojno-obrazovna ustanova. Ujedno mladim ljudima šaljemo poruku da kroz život uvijek moraju pomagati potrebitima. Donirani su većinom prehrambeni proizvodi, slatkiši... Ove godine nismo posjetili korisnike za blagdan svetog Nikole jer je bila nedjelja i loše vrijeme pa smo iskoristili današnji dan i odnijeli poklone. Zbog protuepidemijskih mjera nismo ulazili unutra, inače imamo i glazbu i družimo se s korisnicima i imamo povratnu informaciju od djelatnika da se korisnici itekako raduju susretu s učenicima. Ove godine to nije bilo izvedivo na tradicionalan način, ali nismo ih zaboravili i nadam se da smo ih obradovali. 

Komentari