Pomozimo osobama s Down sindromom

Pomozimo osobama s Down sindromom

Međunarodni dan osoba s Down sindromom u Zadru će se obilježavati u četvrtak i petak. Priprema se raznolik program - uz ostalo bakalarijada i humanitarni rock koncert!

Međunarodni dan osoba s Down sindromom u Zadru će se obilježiti dvodnevnim aktivnostima koje zajedno organiziraju Udruga za Down sindrom Zadarske županije i Udruga Brodarica.

Na sam Svjetski dan Down sindroma, 21. ožujka, prijepodne će na Narodnom trgu biti postavljen promotivni štand Udruge na kojem će se građani moći informirati o mogućnostima, pravima i potrebama osoba s Down sindromom te, kao i svake godine, počastiti kolačima. Prigodnim programom sudjelovat će i djeca iz osnovnih škola Smiljevac, Sukošan i Voštarnica te djeca iz vrtića Vrapčić. Za petak u podne najavljena je bakalarijada na Kalelargi koju po vrlo pristupačnoj cijeni pripremaju zadarski ugostitelji. Istoga dana s početkom u 20 sati priređuje se humanitarni rock koncert u klubu Maraschino.  

        "Želimo skrenuti pozornost na naš rad i na osobe sa sindromom Down kojima se u društvu još uvijek pristupa s predrasudama. Svake je godine vidljiv pomak na bolje i sve je manje negativnih pristupa, a više onih koji ih prihvaćaju", rekla je Kaludija Milin iz Udruge za Down sindrom.

Komentari