Popularne Banine uskoro u novom ruhu

Popularne Banine uskoro u novom ruhu

Gradonačelnik Zadra, Božidar Kalmeta s direktorom ŠC Višnjik, Denisom Karlovićem i predsjednicom Sportske zajednice Grada Zadra, Snježanom Jurinić, održao je danas na atletskoj stazi na Višnjiku konferenciju za medije na temu daljnjeg ulaganja u sportsku infrastrukturu na Banini.

Što je sve u planu za napraviti u prvoj fazi uređenja postojećih objekata, kolika je cijena izvođenja radova i kada je u planu njihov završetak Kalmeta i Karlović su rekli.

"Naš cilj je da ovo postane malo olimpijsko selo, ali taj put je dug, nije lagan te zahtijeva velika financijska sredstva. Ovo je prvi i važan korak prema ostvarivanju tog cilja. Sanacija atletske staze, sedam igrališta ostalih na vanjskim terenima kreće vrlo skoro. Postavit će se svugdje i rasvjeta. Prostor će uvijek biti besplatan i dostupan svim građanima" – dodao je Božidar Kalmeta.

 Direktor SC Višnjik, Denis Karlović rekao je sljedeće.

"Troškovi iznose oko 3,5 milijuna kuna koje će osigurati Grad. Radovi će trajati tri do četiri mjeseca nakon kojih će Zadrani dobiti potpuno obnovljenu stazu, terene te noćnu rasvjetu".

Zadarski atletski klubovi imaju posebnog razloga za zadovoljstvo.

 "Zadar će dobiti moderan veleban centar za kvalitetan rad klubova, udruga i rekreativaca te stvaranje novih vrhunskih sportaša poput Radojke Franzotti i Stipe Žunića"  -rekla  je predsjednica Sportske zajednice Grada Zadra, Snježana Jurinić.

Gradonačelnik Kalmeta na kraju je još istaknuo da je u planu u sljedećim fazama uređenja Višnjika i izgradnja hotela, vanjskih bazena, teniskog centra te u dogledno vrijeme i aqua parka.

 

Komentari