Postaja u Biogradu od danas nosi ime poginulih hrvatskih redarstvenika

Postaja u Biogradu od danas nosi ime poginulih hrvatskih redarstvenika Postaja u Biogradu od danas nosi ime poginulih hrvatskih redarstvenika

Foto/ PU Zadarska

Policijska postaja Biograd od danas nosi ime „Centar hrvatskih redarstvenika Ivana Ćurkovića, Marinka Adžić-Kapitanovića i Olivera Pešića“. U Policijskoj upravi zadarskoj se prisjećaju tragično poginulih policijskih službenika Policijske postaje Biograd, ubijenih prije 26 godina.

Povodom obilježavanja 26. obljetnice tragične pogibelji trojice hrvatskih redarstvenika u Pakoštanima, objekt Policijske postaje Biograd od danas nosi ime „Centar hrvatskih redarstvenika Ivana Ćurkovića, Marinka Adžić-Kapitanovića i Olivera Pešića“.
Postavljeno spomen obilježje i ploča s imenima poginulih policajaca svjedočiti će sadašnjim i budućim naraštajima o njihovoj požrtvovanosti u obavljanju policijskog posla i čuvati od zaborava sjećanje na njihovu žrtvu.
 
 U Policijskoj upravi zadarskoj ovih dana se s posebnim pijetetom prisjećamo tragično poginulih kolega  –  policijskih službenika Policijske postaje Biograd, ubijenih  prije 26 godina pri izvršavanju povjerenih službenih zadaća.
 
Marinko Adžić-Kapitanović (1969), Ivan Ćurković (1967) i Oliver Pešić (1974), sva trojica hrvatskih redarstvenika su tragično poginuli dana 16. svibnja 1995.godine  kada su mučki ubijeni  u mjestu Pakoštane dok su obavljali službeni zadatak. 
 
Pokojne kolege Marinko, Ivan i Oliver, kao pripadnici policije do svoje pogibije obavljali su različite policijske poslove i aktivno su sudjelovali u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske.
 
Na postavljeno spomen obilježje ispred objekta Policijske postaje Biograd u sjećanje na tragično poginule kolege danas je lovorov vijenac položio načelnik Anton Dražina.  
 
Također, u spomen na njihovu nesebičnu žrtvu zapaljene su svijeće i položeno cvijeće na spomenik poginulim policajcima.
Cvijeće su u nazočnosti članova obitelji poginulih policajaca položili načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina, načelnik Policijske postaje Biograd Albert Šarin,  izaslanstva Grada BIograda, općina Pakoštane i  Sv. Filip i Jakov te udruga proizišlih iz Domovinskog rata.

Nastavak je ovo, imenovanja objekta i dvorana u sastavu Policijske uprave zadarske po poginulim hrvatskim redarstvenicima kao čin zahvale i zalog sjećanja na poginule kolege u Domovinskom ratu i kolege koji su izgubili život obavljajući povjerene zadaće u službi.

Komentari