Povećanje energetske učinkovitosti u turizmu i trgovini

Povećanje energetske učinkovitosti u turizmu i trgovini

U zadarskoj Gospodarskoj komori danas će se održati radionica o povećanju energetske učinkovitosti u uslužnom sektoru. Za projekte povećanja energetske učinkovitosti u europskom fondu osigurano je 76 milijuna kuna.

Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike organizira informativne radionice za informiranje potencijalno zainteresiranih prijavitelja. Ministarstvo zaštite okoliša i energetike 8. je svibnja objavilo Poziv na dostavu projektnih prijedloga Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja OIE u uslužnom sektoru (turizam, trgovina). Pozivom se želi poduprijeti smanjenje potrošnje energije u turističkim i/ili trgovačkim poduzećima provedbom aktivnosti (mjera) energetske učinkovitosti i/ili korištenjem obnovljivih izvora energije.

Ukupno raspoloživi iznos bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj za dodjelu u okviru ovog Poziva iznosi 76 milijuna kuna. Najniži je iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu 220 tisuća kuna, dok je najviši iznos 13 milijuna kuna.

 

Komentari