Povećanje međunarodne konkurentnosti

Povećanje međunarodne konkurentnosti

Foto/Marex - ilustracija

U sklopu Europskog fonda za regionalni razvoj tvrtka 'Marex Elektrostroj Zadar' dobila je 214 tisuća kuna bespovratnih sredstava za marinski ormarić, proizvod koji je predstavljen na najvećem nautičkom sajmu u Europi, METS u Amsterdamu.

Direktorica tvrtke 'Marex Elektrostroj Zadar' predstavila je provedbu projekta 'Povećanja međunarodne konkurentnosti i izvoza kroz nastupe na međunarodnim sajmovima'. Na međunarodno tržište izašli su s marinskim ormarićem kojeg proizvode 35 godina kako bi ga prezentirali, ali i povezali s potencijalnim partnerima.
Amsterdamski METS trade najveći je sajam brodske opreme, a prošle godine okupio je je 1.345 izlagača iz više od 40 zemalja, među kojima su bili i predstavnici hrvatskih tvrtki.

Marex Elektrostroj zastupljen je u čitavoj Dalmaciji u više od 80 % marina, ali shvaćaju važnost širenja na međunarodno tržište, direktorica Ana Baričić:
''Na ovom našem tržištu kako se povećava nautički turizam i očito ima tendenciju rasta, ne samo u Hrvatskoj nego u cijeloj Europi, pokušavamo doći do posla i  u drugim državama i time omogućiti našim djelatnicima, odnosno našoj tvrtki jedan malo dugoročniji rast i opstojnost. ''

Ana Baričić, direktorica Marex Elektrostroja Zadar

Komentari