Pred bolnicim prosvjed upozorenja iako je postignut dogovor o rastu plaća

Pred bolnicim prosvjed upozorenja iako je postignut dogovor o rastu plaća

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ispred glavnog ulaza u zadarsku Opću bolnicu danas će biti održan mirni prosvjed zaposlenih u djelatnosti zdravstva. Prosvjed će se održati od 11:45 - 12:15, a organizira ga Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara i Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi.

Cilj im je - skrenuti pozornost na probleme s kojima se susreću zaposleni u zdravstvu te se založiti za dostojanstvene uvjete i adekvatno plaćen rad. Skup će se održati iako je jučer objavljeno da je postignut dogovor o rastu plaća.

Objavljeno je da je postignut dogovor zdravstvenih sindikata i ministra Milana Kujundžića o povećanju plaća za 7 posto od 1. rujna. Dogovor danas ide pred uži kabinet Vlade, a nakon Vladine odluke i pred sindikalna tijela. Sindikati su oprezni, jer već parafirani sporazum o 7 posto Vlada ovoga ljeta nije potvrdila pa im nije jasno što se sada promijenilo.

Čelnici Hrvatske liječničke komore, Hrvatskog liječničkog sindikata i Hrvatskog liječničkog zbora - koji ne sudjeluju u sindikalnim pregovorima o plaćama - potpisali u sinoć zajedničku izjavu u kojoj traže hitno donošenje Zakona o plaćama liječnika ili strukovni kolektivni ugovor. Vladi poručuju da je vrijeme nečinjenja prošlo i traže razgovor s premijerom Plenkovićem.

 

Komentari