Predavanja o Domovinskom ratu

Predavanja o Domovinskom ratu

Dino Stanin/PIXSELL

U ožujku kreće novi ciklus predavanja o Domovinskom ratu u osnovnim i srednjim školama.

Udruga veterana vojne policije sudionika Domovinskog rata Zadarske županije već drugu godinu za redom organizira predavanja o Domovinskom ratu u sklopu projekta obrazovanja učenika osnovnih i srednjih škola Zadarske županije, odnosno njihova upoznavanja s najnovijom hrvatskom povijesti, tj. činjenicama o Domovinskom ratu koje nisu u zadovoljavajućoj mjeri zastupljene u povijesnim knjigama unatoč tomu što ih izdavači svakih nekoliko godina mijenjaju, prilagođavaju i stvaraju dodatni trošak obiteljima čija djeca pohađaju školu. 

Projekt edukacije odnosno predavanja o Domovinskom ratu UVVPSDR-a za učenike, učitelje i profesore osnovnih i srednjih škola u Zadarskoj županiji počeo je početkom prošle godine predavanjem za djelatnike osnovnih i srednjih škola u Sv. Filipu i Jakovu, nakon čega su uslijedila predavanja i za učenike u Pomorskoj školi, Tehničkoj, gimnaziji Vladimira Nazora, školi Primijenjene umjetnosti i dizajna, OŠ Šime Budinića, osnovnim školama u Benkovcu, Sukošanu, Neviđanima, itd.

Od 25. ožujka predavanja će se održati u školi u Korenici, 29. ožujka u Hrvatskom konzulatu u Beču, 24. travnja u osnovnoj školi u Čepinu, te u srednjoj medicinskoj školi Osijek. Posljednje predavanje ovog ciklusa održat će se 25. travnja 2014. godinu u osnovnoj školi Bartula Kašića u Vinkovcima, te u tehničkoj školi Ivana Ruđera Boškovića u Vinkovcima.

Udruga je suglasnost za predavanja dobila od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Komentari