Predstavljen projekt "Razvoj međužupanijskog e-learninga"

Predstavljen projekt "Razvoj međužupanijskog e-learninga"

Zeljko Hladika/PIXSELL

Zadarskoj javnosti danas je predstavljen projekt „Razvoj međužupanijskog e-learning sustava ustanova za obrazovanje odraslih" u čijoj provedbi kojeg sudjeluje i Pomorska škola Zadar.

Potporu daje i Hrvatski zavod za zapošljavanje. Projekt vrijedan više od 200.000 eura, najvećim dijelom financira Europska unija. Jedna od projektnih aktivnosti je i osposobljavanje određenog broja nezaposlenih za deficitarno, tržišno traženo i dobro plaćeno zanimanje: tehničar za informatičku podršku, a realizirat će se tijekom svibnja i lipnja.  

Koji su uvjeti potrebni za prijavu pojašnjava Jelena Buzov iz zadarskog Zavoda za zapošljavanje. "Svi oni koji žele sudjelovati moraju biti u dobi od 18 do 35 godina, da su prijavljene na Zavod za zapošljavanje i da imaju najmanje srednju školu. Na motivacijskoj radionici nezaposlene osobe moći čuti detalje o ovome projektu će se održati 28. i 29.travnja, a prijave trajudo 24. travnja." - rekla je Buzov.

 

Projektom bi ukupno 24 nezaposlene osobe, 12 u svakom od gradova, imale priliku steći obrazovanje za zanimanje tehničara za informatičku podršku, a time i brz pronalazak posla jer se radi o vrlo deficitranom zanimanju. Inače, analize pokazuju da će do kraja 2015. godine na europskom tržištu rada nedostajat čak 900.000 stručnjaka tog područja.

Komentari