Preminula je glazbena diva Zdenka Vučković

Preminula je glazbena diva Zdenka Vučković

Ivana Ivanovic/PIXSELL

Nakon kratke i teške bolesti u Zagrebu je noćas u 78. godini preminula pjevačica Zdenka Vučković. Srca publike osvojila je još kao 15-godišnjakinja kada je u duetu s Ivom Robićem 1958. godine na prvom Opatijskom festivalu otpjevala pjesmu "Moja mala djevojčica".

Od tada je njezina karijera doživjela vrtoglavi uspon. Na Zagrebačkom festivalu 1963. pobijedila je s pjesmom "Zagreb, Zagreb", koja je nakon toga postala neslužbena himna grada Zagreba, a od festivalske scene oprostila se na tom festivalu 1989. s pjesmom "Odrasla je djevojčica mala".

Šezdesetih je godina 'palila' po tadašnjoj estradnoj sceni te bila visokotiražna Jugotonova zvijezda. Zdenka Vučković umrla je u jednom zagrebačkom domu za starije, potvrdio je prijatelj obitelji.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek uputila je u nedjelju izraze sućuti povodom smrti hrvatske glazbenice  "čije će se ime pamtiti po toplini, vedrini i iskrenosti interpretacije, ali i neraskidivoj vezi s publikom koja je te vrline znala prepoznati".

„Upućujem izraze najdublje sućuti zbog odlaska naše istaknute glazbenice koja je svojim neprekinutim angažmanu na glazbenoj sceni obilježila i doprinijela raznolikosti hrvatske kulture. Uz njezine pjesme poput "Moja mala djevojčica”, “Zeko i potočić” ili “Zagreb, Zagreb” odrasle su mnoge generacije, a njezina dugogodišnja karijera ostala je zabilježena i brojnim nastupima na festivalima u Zagrebu i Opatiji", stoji u sućuti ministrice kulture.

Komentari