Priča koja je dirnula Hrvatsku bliži se kraju

Priča koja je dirnula Hrvatsku bliži se kraju Priča koja je dirnula Hrvatsku bliži se kraju

Nakon što je preko noći postao zvijezda hrvatskih medija, i to prije svega zahvaljujući podvigu taksista sa zadarskoga aerodroma, mladi Britanac Leon Mitchell, za koji dan ipak odlazi kući u London. S novim prijateljima prije polaska je odigrao i utakmicu.

Iako je zabio čak četiri gola, Leonova momčad je bila nešto lošija od protivničke. No, u ovom slučaju rezultat nije ni bio važan. Njegovi novi prijatelji, tri dana, prije njegova povratka u London, odlučili su ga još malo zabaviti. Njih petnaestak okupilo se na travnjaku i odigralo malonogometnu utakmicu. 

Onako kako i valja nakon sat vremena trčanja i igre, momci su priredili i roštilj, pa Leon gotovo sa suzama u očima ponavlja, da bi najradije ostao u Zadru. Kao i prije nekoliko dana kaže da jedva čeka posjet svojih prijatelja Londonu.

Let mi je u nedjelju, ali najradije bih sada ostao ovdje. Još ne mogu doći k sebi kakvu sam stekao ekipu. Vole me, zovu na kavu, piće, stalno pitaju jel' mi nešto treba. Postao sam dio njihove ekipe, rekao nam je nakon utakmice Leon, više puta zahvalivši svojim novim prijateljima. Dodaje kako ni u snu nije očekivao da će njegova priča završiti u skoro svim hrvatskim medijima. Nakon toga skoro da mi je malo neugodno izići na ulicu, kaže kroz smijeh.

A da će priča o taksistima, koji su pomogli strancu u nevolji postati medijski hit, nisu mogli zamisliti ni mladi zadarski dobročinitelji. Nije nam bilo do osobne promocije, htjeli smo samo u moru ovih crnih i loših vijesti, da se čuje i nešto ovako. I drago nam je ako smo potaknuli i druge, da isto učine u nekim sličnim situacijama, kratko nam je rekao taksist Ivan Grgić. 

I tako se još jedna lijepa i humana priča bliži kraju, no ne i prijateljstvo Leona, Ivana i ostale "ekipe". 

Komentari