Pritvoren prevarant sa zlatnim lančićem

Pritvoren prevarant sa zlatnim lančićem

Zadarska policija dovršila je kriminalističko istraživanje i privela 56 godišnjeg muškarca kojeg sumnjiči za više kaznenih djela. On je starim trikom sa podmetnutim "zlatnim" lančićem prevario nekoliko starijih Zadrana.

Naime, osumnjičeni se 26. ožujka u ulici Marka Marulića u Zadru, šetao ispred oštećene 72-godišnjakinje, zaustavio se i s tla podigao lančić za kojeg je naveo da je zlatni, te s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, zajedno sa, za sada nepoznatom osobom, koja se predstavila kao zlatar, od Zadranke prevarom dobili 2.000 kuna.

Također, 56-godišnjaka se sumnjiči da je u studenom 2017. godine u ulici Bože Peričića u Zadru na isti način prevario 76-godišnjaka koji mu je isplatio 3.000 kuna. U ožujku prošle godine u ulici Stjepana Radića u Zadru prevario je  85-godišnjaka koji mu je isplatio 29.000 kuna, u studenom prošle godine na predjelu Ravnica u Zadru  73-godišnjaka koji mu je isplatio  3.300  kuna. U srijedu, 3. travnja ove godine na Obali kneza Branimira u Zadru, 56-godišnjak je na sličan način pokušao prevariti 75-godišnjaka.

Uz kaznenu prijavu zbog kaznenih djela „Prijevara“ i prijevara u pokušaju, 56 -godišnjak je tijekom jučerašnjeg dana predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Komentari