Priznanja budućim profesionalcima

Priznanja budućim profesionalcima

Zadarski župan Božidar Longin primio je učenike koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim i međunarodnim natjecanjima iz raznih područja. Polaznicima osnovne, glazbene i srednjih škola uručeni su simbolični darovi a župan je obećao pomoć.

Oko stotinjak učenika okupilo se u Županiji kako bi preuzeli nagrade ali prije svega čuli obećanje župana kako će institucija stati iza njih ako nastave sa sjajnim rezultatima i iduće godine.

" Bili smo prekjučer u dvorištu i primjetio sam neke učenike koji već 3 godine dobivaju nagrade. To je posebni ponos i ne odustajte od znanja. To je ono što vam nitko ne može uzeti".

A nagrade su išle u ruke i malih sportaša, mahom košarkaša, glazbenika koji su zablistali na Lidranu ali i djecu sa posebnim talentom za voditeljstvo i medijski rad. Jedan od njih David Dragaš bez obzira što je ovjenčan nagradom još nije siguran što bi radio u životu bez obzira što ima potporu mentorice za glumačku budućnost. Nagradu je dobio zato jer je vrlo uspješno interpretirao ulomak iz Salingerovog romana "Lovac u žitu".

"Ne razmišljam toliko o glumi, više mi je stalo do sporta konkretno atletike. U tom smislu nisam siguran da ću izabrati glumačku Akademiju".

 

Komentari