Prodaja bivše zgrade Poliklinike ponovno podijelila vijećnike

Prodaja bivše zgrade Poliklinike ponovno podijelila vijećnike

Izvor: Google maps

Odluka o još jednom pokušaju prodaje bivše zgrade Poliklinike na Kolovarama ponovno je podijelila vijećnike u Županijskoj skupštini. Podsjećamo, oko ove odluke već su se ranije lomila koplja, a protivljenje nije samo iskazivala oporba, već i neki vijećnici HDZ-a .

Nova cijena, nakon još jedne procjene snižena je sa 26 i pol na 17 milijuna. 

Pozitivno mišljenje dao je i Odbor, no uoči glasovanja stanku od 15 minuta zbog konzultacija sa županom traži u ime Kluba HDZ-a vijećnik Željko Šoša. Bile su neke nejasnoće oko prodaje, zadnji put je na županijskom odboru rečeno da se nabave još neke procjene, one su napravljene, i stav je HDZ-a da se glasa za ovu točku...

Vijećnica Marijana Botić iz Akcije Mladih ovakvu odluku vidi kao potvrdu da Županija kao ustanova nema smisla:
Kada više ne bude ljudi, kada više nećete imati što prodati, onda ćemo ukinuti Županiju, jer više neće biti nikoga....

Iz SDP-ovih redova Nino Mrčela i Suzana Jakovac smatraju kako je procjena od 17 milijuna kuna preniska u vremenu booma cijena nekretnina:

Prema mojoj računici, po kvadratu ta cijena iznosi dvije tisuće i dvjesto eura, to je premalo, ako se uzme u obzir atraktivnost ove lokacije, činjenicu da je izgrađena na pomorskom dobru - istaknuo je Nino Mrčela.

Uz to što ta nekretnina ima stambeni prostor, tu je i teren,  mislim da nema smisla za tu cijenu je prodavati... kazala je Suzana Jakovac.

Točka je na kraju izglasana, bilo je 24 glasa za i 6 protiv. Inače, sredstva od prodaje moraju se uložiti u opremanje nove Poliklinike.  

 

Prilog:

Komentari