Program obilježavanja Dana pobjede u Zadarskoj županiji

Program obilježavanja Dana pobjede u Zadarskoj županiji

Diljem Zadarske županije, prigodnim programom, svečano će se proslaviti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. Program obilježavanja počinje u petak, 2. kolovoza u Zadru otvaranjem izložbe najboljih radova s foto natječaja 'Volim svoju županiju'.

zložba će se otvoriti u atriju Turističko-informativnog centra (Palača Cedulin) s početkom u 10 sati. Izložbu će otvoriti župan Božidar Longin, a okupljenima će se obratiti i predsjednica žirija Mare Milin.

Program obilježavanja 24. obljetnice vojno redarstvene operacije Oluja nastavit će se narednih dana brojnim događanjima u gotovo svim gradovima i općinama Zadarske županije.

U nedjelju, 4. kolovoza položit će se vijenci kod Središnjeg križa na Gradskom groblju u Zadru u spomen na sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, dok će navečer na Forumu koncert održati Jura Stublić i grupa Film, uz ponoćni vatromet na zadarskoj rivi.

U ponedjeljak, 5. kolovoza zadarski biciklisti i motoristi tradicionalno će se zaputiti prema Kninu gdje će biti održana središnja proslava Dana pobjede. Biciklisti će u 24. tradicionalnom maratonu 'Put vjetra, put oluje' krenuti u 6 sati ujutro s Puta Stanova, a motociklisti će se uputiti prema Kninu u moto defileu 'Od Branimira do Zvonimira' koji kreće u 10.30 sati s Branimirove obale u Zadru.

Istog dana, s početkom u 11 sati u katedrali sv. Stošije bit će držana sveta misa za Domovinu.

2019-vro-oluja-01082019.jpg

Komentari