Prometna (ne)kultura

Prometna (ne)kultura

ilustracija: Ivica Galović / Pixsell

Božidar Budiša, voditelj Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU zadarske odgovarao je danas na pitanja slušatelja u Pregrijavanju Ane Marušić. Slušatelji su još jednom upozorili na parkiranje na prometnici ispred zgrade glavne pošte na Relji, na što je Budiša pozvao građane da takve slučajeve dojavljuju te dodao ...

" Policija u svojim ophodnjama sve takve vozače upozorava odnosno kažnjava ali nemoguće je postaviti policijskog službenika koji će tamo biti cijeli dan. Svakodnevno imamo nekoliko vozača koji su tamo sankcionirani a imamo i pauka tvrtke Obale i lučice koji na našu inicijativu svakodnevno tamo premještaju vozila. Naši građani su takvi kakvi jesu ali mi ćemo biti uporni, ako građani promjete da netko tamo parkira neka slobodno dojave, mi ćemo se pojaviti " kazao je u našem programu Budiša.

Slušateljica iz Karina Gornjeg upozorila je na česte nesreće na izlazu iz tog mjesta:

"Na to raskrižje stavili su samo jedno ogledalo i to je sve. Stalno se tamo sudaraju automobili, mene zanima je li ikad itko izašao na to raskrižje ? Pitanje upućujem i gradu Obrovcu jer Karin pripada njima, a pitam i gospodina Budišu je li ikad bio na tom raskrižju ? Riječ je o izlazu iz novog naselja gdje je preglednost jako slaba, a kad je magla ogledalo ne vidite, ljudi se sudaraju a nitko ništa ne poduzima " upozorila je slušateljica.

" To križanje je u nadležnosti Hrvatskih cesta ispostave Zadar, netko iz naše službe će skupa s djelatnicima HC-a i tu lokaciju pogledati " , odgovorio je Budiša.

Komentari