Promjena s burom koja će pod Velebitom biti i olujna

Promjena s burom koja će pod Velebitom biti i olujna

ilustracija: Filip Brala / Pixsell

Bit će promjenjivo oblačno, pa se time prekida niz sunčanih dana babljeg ljeta koje se u Zadru već godinama nije zadržalo ovako dugo. Najviša temperatura zraka bit će od 18 do 20°C. Treba pripaziti na umjerenu buru koja će pod Velebitom jačati na olujnu.

 DHMZ u prognozi za danas upozorava : Mjestimični udari bure u jačanju na 35-55, u Velebitskom kanalu do 60, a noću i do 75 čvorova. Mogući su neverini, uglavnom na otvorenom moru. Greben anticiklone ponovno jača sa sjeverozapada, a nad Tirenskim i Jonskim morem formira se plitko ciklonalno polje.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati : Bura u jačanju na 14-22, mjestimice do 28, u Velebitskom kanalu 32, a noću i do 38 čvorova. More 2-3, na otvorenom i u Velebitskom kanalu će jačati na 3-4. Vidljivost 10-20 km. Porast naoblake uz malo nižu temperaturu zraka te mogućnost za malo kiše, a uglavnom na otvorenom moru i lokalni pljusak s grmljavinom. Vremenska prognoza za daljnjih 12 sati : Umjerena do vrlo jaka bura, pod Velebitom i olujna. More će biti umjereno valovito i valovito. Promjenljivo oblačno uz mogućnost za malo kiše i lokalni pljusak s grmljavinom.

 

Komentari