Prospero u novom projektu

Prospero u novom projektu Prospero u novom projektu

Udruga Prospero iz Gračaca, generator je novih ideja na tom području od posebne državne skrbi. Već su dobro poznati po svojim projektima, koji su potaknuli samozapošljavanje i poduzetništvo i za to dobili brojna priznanja i nagrade.

Kao odgovor na probleme lokalne zajednice, prije svega nezaposlenost i loš položaj žena, grupa žena odlučila se za pustolovinu koja uspješno traje već nekoliko godina. Okupila je žene koje izrađuju suvenire i domaće rukotvorine- njihova sretna ovca prepoznata je kao originalni lički suvenir, oduševljenje su izazvale izradom torba, tkanih od recikliranih plastičnih vrećica, predmetima od filcane vune…

No, Prospero ne miruje, osmislili su novi projekt i nazvali ga „Eko - društveni razvoj u Velebitskom području: radovi u tijeku!" U suradnji s partnerima, CEDROM iz Splita, općinom Gračac, udrugom „Cenzura plus" te razvojnim agencijama Ličko-senjske i Zadarske županije, žele potaći lokalne zajednice u razvoju održivih mehanizama i poticati građane da aktivno sudjeluju u oblikovanju vizije razvoja zajednice i da je osjete kao vlastitu.


"Dovest ćemo socijalne poduzetnike i pokazati dobre primjere socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj, ali i naše ljude povesti na studijsko putovanje i pokazati kako se taj posao drugdje radi. Ljudi će biti uključeni u organizaciju i provedbu eko - socijalnog sajma koji ćemo mi organizirati ovdje u Gračacu, i radit će se, u sklopu projekta, na uključivanju građana u donošenje odluka." - kaže predsjednica udruge, Slavica Miličić.


Projekt će trajati 18 mjeseci, njegova ukupna vrijednost je preko 86 tisuća eura od čega 60 tisuća financira Europska unija.

 

Komentari