Prosvjed u Zadru zbog puštanja Daruvarca

Prosvjed u Zadru zbog puštanja Daruvarca Prosvjed u Zadru zbog puštanja Daruvarca

HRT Zadar

Uz zvižduke,transparente „Stop nasilju pravosuđa“,„Pravda za nju“ , povike „Hoćemo pravdu“ , ali i uvrede na račun zadarskih sudaca – stotinjak Zadrana prosvjedovalo je danas protiv jučerašnje odluke zadarskog Općinskog suda o puštanju Darka Kovačevića Daruvarca. .

Imam i ženske unuke, imam i kćeri da to meni netko učini mojoj kćer mome djetetu. Sram me je da živim u gradu koji ima takve suce i koji dopuštaju da se to događa običnim ljudima.

Poručila je se prosvjeda  Irena Vlakić koja je na njega stigla s malom unukom.  Nakon što su bile žrtve nasilnika kćer i majka postale su sad i žrtve nakaradnog hrvatskog pravosudnog sustava – kazala je Jelena Jelavić potpredsjednica Foruma žena SDP-a Zadar koji je uz SDP-ov Forum mladih organizirao prosvjed:

Gdje vidimo da se hrvatski pravosudni sustav legalno iživljava nad žrtvama, i onda se zapravo možemo pitati čemu služi ovakav pravosudni sustav , da li on služi da bi zaštitio žrtve, oštećene građane ili služi da bi samo nahranio hrvatske odvjetnike i suce. Hrvatski pravosudni sustav nije sposoban u 6 mjeseci donijeti presudu za čovjeka koji je skoro do smrti pretukao mladu djevojku.

Nakon što je naša sugrađanka pretučena vjerovala je da će je pravosudni sustav zaštititi , a on ju je izdao izjavila je SDP-ova Danijela Vukoša:

Nažalost ovo je još jedan primjer rodno uvjetovanog nasilja u republici Hrvatskoj i mislim da je ovo povod, na žalost povod da pozovemo Vladu republike Hrvatske da odmah, ali zaista odmah da počne provoditi mjere Istanbulske konvencije.  

Podsjetimo, Darko Kovačević, zvani Daruvarac , optužen za prijetnju i nanošenje teških ozljeda 18-godišnjoj Zadranki, pušten je jučer iz pritvora  zbog pravosudne procedure.   Kovačeviću je ukinut istražni zatvor jer po zakonu ne može trajati dulje od šest mjeseci kada je riječ o kaznenim djelima za koje se tereti.

Ton:

prilog Božidara Kolege

Komentari