Prvi hrvatski nastup Joyce Elaine Yuille

Prvi hrvatski nastup Joyce Elaine Yuille

U prekrasnom dvorištu Muzeja antičkog stakla od večeras u Zadru zvuci Jazza i Bluesa. 3. ZADAR JAZZ & BLUES festival otvorit će američka pjevačica Joyce Elaine Yuille koja prvi put nastupa u Hrvatskoj.

Joyce Elaine Yuille – vokal Michael Rosen-saksofon Alexander Gwis – piano John Arnold – bubnjevi Luca Pirozzi - bas

Joyce Elaine Yuille je gospel, jazz, soul i blues pjevačica na koju su snažno utjecali različiti glazbeni stilovi, a nadahnuta divama poput Sarah Vaughn, Nine Simone, Ette James, Carmen McCrae, Elle Fitzgerald te njoj najdraže pjevačice Phyllis Hyman, Yuille je razvila osobni stil koji njezina publika iznimno cijeni i voli. Surađivala je s brojnim poznatim svjetskim umjetnicima, a bila je i prateći vokal slavnoj disco divi Gloriji Gaynor s kojom je na turneji provela šest godina. Joyce i danas mnogo putuje, nastupa na brojnim jazz i blues festivalima u Europi te na pozornicama poznatih jazz klubova i prestižnih dvorana diljem svijeta.  

Cijena ulaznice: 70 kn Ulaznice se mogu kupiti na blagajni HNK Zadar od 26. lipnja svakim radnim danom od 11-13 sati i 19-20.45 sati te pola sata prije koncerta na ulazu u Muzej antičkog stakla u Zadru. U slučaju kiše koncerti će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar.

 

Više informacija: HNK

 3. ZADAR JAZZ & BLUES festival započinje 26. srpnja u trajanju do 28. srpnja u organizaciji HNK Zadar i Turističke zajednice Grada Zadra uz potporu Grada Zadra.Tri dana vrhunske glazbe u prekrasnom prostoru Muzeja antičkog stakla zasigurno će i ove godine privući mnogobrojnu publiku, kako domaću tako i stranu.

Komentari