Prvo uplovljavanje iz Pesara u Zadar

Prvo uplovljavanje iz Pesara u Zadar Prvo uplovljavanje iz Pesara u Zadar

Danas je prvi put u luci Gaženici na međunarodnoj liniji Pesaro - Zadar uplovio brzi putnički brod Nautilus kapaciteta 350 putnika od kojih ih je bilo 200. I premda je prvi dolazak Talijana trebao proći u ležernom i veselom ozračju, na graničnom prijelazu imali su tehničkih poteškoća.

 Istina je da je brzi brod brzo dovezao Talijane mahom sa sjevera Italije u Zadar ali nije bilo brzog dočeka u samoj luci. Pri dolasku te identifikaciji na carinskim kućicama imali su teškoća s logiranjem u informatički sustav i gosti su ostali zaleđeni u dugačkom redu. U zadarskoj policiji kažu da ozbiljnijih problema nije bilo te da su u prosjeku za obradu svakog putnika potrošili 30-ak sekunda. Nekolicina njih koji su bili među prvima uspjeli su proći te ne osvrčući se na probleme prokomentirali svoje putovanje:

 Prvi puta smo u Zadru ali u Hrvatskoj smo već bili, i to u Zagrebu, putovanje je bilo jako lijepo a ovdje smo samo jedan dan"- rekla je Talijanka iz pokrajine Umbria".

Gošća iz Savignana je fascinirana brojem otoka u našem arhipelagu i također pohvaljuje brzu liniju a ima i svoje razloge zbog čega izabrati Zadar.

 " Bilo je brzo putovanje a za Zadar smo se odlučili jer je bitno upoznati kulturu i povijest grada zbog čega u Italiji vlada veliko zanimanje".

 Riječ je uglavnom o jednodnevnom izletu u Zadar, međutim buduće rute biti će i višednevne, poručuje Mirjana Šarin iz agencije koja je organizirala prvo uplovaljavanje u luku Gaženica.

 " Ovo je studijsko putovanje i traje jedan dan. Ima nekih Talijana koji će ostati tri dana, potom će uslijediti izvanredne vožnje a onda uspostavljamo redovnu liniju u srpnju i kolovozu".

 Brzobrodska linija će kroz lipanj, srpanj i kolovoz povezivati Cesenatico-Pesaro i Zadar; utorkom i petkom. Osim Zadra istoimeni brzi brod će povezivati Lošinj, Rovinj, Novalju i Rab s Pesarom i Cesenaticom a prekrasno zdanje luke Gaženice nadamo se u budućnosti da će u organizacijskom smislu biti na razini značaja i opremljenosti koju ima.

 

 

Komentari