Raspivano Bibinje - najstarija smotra klapa u Zadarskoj županiji

Raspivano Bibinje - najstarija smotra klapa u Zadarskoj županiji

Sve je spremno za najpoznatiji i najstariji klapski susret Zadarske županije - Raspivano Bibinje. U subotu, 10. kolovoza na Trgu Sri sela okupit će se najbolje klape i tako nastaviti tradiciju dugu 39 godina. Smotra počinje u 20:30 sati, ulaz je besplatan.

Na ovom poznatom klapskom događaju i ove će godine nastupiti dvije domaće klape. Ženska Klapa Garofuli i Klapa Bibinje. Ove godine dolaze i pobjednici FDK Omiš Klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog. Iz Dubrovnika poseban zvuk donosi Klapa Kaše, trostruki pobjednici Omiša i jedna od najnagrađivanijih klapa u Hrvatskoj.

Na ovogodišnjem susretu nastupit će 10 klapa; Klapa Bibinje i Klapa Garofuli (ž) iz Bibinja, Klapa Koporan (m) iz Poličnika, Klapa Zikva (ž) iz Pašmana, Klapa Skradinski buk (mj) iz Skradina, Klapa Bunari (m) iz Vodica, Vokalisti Salone (m) iz Solina, Klapa Kaše (m) iz Dubrovnika, Klapa Luka (ž) iz Rijeke, te Klapa Vinčace (m) iz Novog Vinodolskog. Posebni gosti večeri su mandolinski sastav MOBA i bibinjski pjesnik Ante Sikirić. Voditelji Susreta su Vlatka Vučić Marasović i Branko Uvodić. Susret koji krase opuštenost, dalmatinski štih, klapska borba za pljesak i bis te zajedničko druženje, poslije Omiša i Skradina najstariji je u Hrvatskoj. 

Komentari