Razbio golfa kod Vodica, u Biogradu prijavio krađu

Razbio golfa kod Vodica, u Biogradu prijavio krađu

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL- ilustracija

Propao je pokušaj mladog vozača (24) koji je razbio automobil kod Vodica, a potom u Biogradu policiji prijavi krađu Golfa sedmice. Namjera mu je bila izvući odštetu i prevariti osiguravajuće društvo u Švicarskoj gdje je automobil osiguran.

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta PU zadarske  dovršili su jučer kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim muškarcem kojeg se sumnjiči za lažno prijavljivanje kaznenog djela.

         Naime, sumnjiči ga se da je jučer rano ujutro lažno prijavio krađu svog osobnog vozila marke VW Golf tip 7, švicarskih nacionalnih oznaka, čija vrijednost prelazi 280 tisuća kuna, a koje je navodno otuđeno u Biogradu, ispred kuće za odmor koju koristi.

         Tijekom kriminalističkog istraživanja, došlo se do  saznanja kako je 24-godišnjak tijekom prethodne noći upravljajući vozilom na D8 u Vodicama, najvjerovatnije zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad vozilom i skrenuo van kolnika, uslijed čega su nastala veća oštećenja na vozilu, koje je potom ostavio na mjestu nesreće.

          Suočen s velikom materijalnom štetom koju je sam prouzročio, a sve u cilju nadoknade štete od inozemnog osiguravajućeg društva, lažno je prijavio krađu vozila.

            Uz kaznenu prijavu zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

 

Komentari