Recikliranje na zadarskim otocima

Recikliranje na zadarskim otocima Recikliranje na zadarskim otocima
Foto: Eko Zadar Foto: Eko Zadar
Foto: Eko Zadar Foto: Eko Zadar
Foto: Eko Zadar Foto: Eko Zadar
Foto: Eko Zadar Foto: Eko Zadar
Foto: Eko Zadar Foto: Eko Zadar

Foto: Eko Zadar

Udruga „Eko Zadar“ provest će tijekom svibnja i lipnja 2015. godine projekt „Reciklirajmo zajedno na otocima“ u sklopu kojeg će se održati radionice s osnovcima na Silbi, Olibu i Velom Ižu.

Prvi ciklus radionica na Silbi i Olibu provele su  srijedu i četvrtak 20. i 21. svibnja 2015. Atana Grbić i Nives Rogoznica, a prva radionica iz projekta na Velom Ižu će se održati u utorak 26.svibnja.

U područnim školama na ova tri otočna mjesta ukupno je 17 učenika i učenica; 12 u Velom Ižu, 3 na Silbi, 2 na Olibu, a radionicama se pridružilo i četvero djece predškolske dobi na Silbi, te dvije djevojčice vrtićke dobi na Olibu. U prvom ciklusu radionica oslikavale su se platnene torbe što je dio kampanje za smanjenje korištenja plastičnih vrećica, a za svaku od skupina učenika i učenica  provest će se po još jedna radionica u lipnju u skladu s dobi i iskazanim interesom polaznika. 

Projekt u vrijednosti od 9.986,00 kuna financira Grad Zadar, Upravni odjel za razvitak otoka i zaštitu okoliša, a  provodi se u partnerstvu s Osnovnom školom „Zadarski otoci“ .

Provođenjem ovog projekta djeci na zadarskim otocima postaje dostupna jedna izvannastavna aktivnost, dok im inače zbog udaljenosti ovih otoka od Zadra i nedostatka brodskih linija izvannastavne aktivnosti nisu uopće ili makar ne lako dostupne, rekla je Nives Rogoznica, voditeljica projekta „Reciklirajmo zajedno na otocima“.

 

 

 

Komentari