Regionalna vaterpolo liga stiže na Višnjik

Regionalna vaterpolo liga stiže na Višnjik

Regionalna vaterpolo liga od ove sezone igrat će se i na zadarskom bazenu na Višnjiku. Vaterpolisti Zadra novi su članovi A2 regionalne lige. Bit će to po prvi put u svojoj povijesti da će Zadrani igrati u jednom tako zahtjevnom i kvalitetnom natjecanju.

Koliko su dugo razmišljali žele li u njemu i nastupiti.

"Jako dugo ali s obzirom da postoje svi preduvjeti i tu je ekipa koja je stasala u našem domaćem plivalištu mišljenja smo da ti dečki zaslužuju priliku okušati se s najboljima" - dodao je trener Goran Jovančević.

Uz Zadra u ligi će igrati još crnogorski predstavnici Primorac i Cattaro, zatim srpski Crvena zvezda i Šabac te hrvatske momčadi Pošk, Solaris i Medveščak.

 "Tri bivša europska prvaka su tu POŠK, Primorac i Zvezda. To samo po sebi govori sve, kvaliteta je i više nego dobra i veselimo se novim izazovima"

Sastav Zadra kakav će biti.

"Devedeset posto je zadarska, imamo dva momka iz Splita koji žive i rade u Zadru tako da i njih možemo smatrati Zadranima. Sve drugo su naši dečki i zato smo uvjerenja da smo dobro procijenili s ulaskom u ovu ligu. Svi oni žele vidjeti gdje su i koliko vrijede, ovo će im biti izvrsna prilika za to".

Financijska konstrukcija jeli zatvorena.

"Ona se zatvara tijekom cijele godine. ne možemo se baš pohvaliti da je baš najbolja. Međutim i do sada smo odgovorno radili, tako ćemo i u budućnosti, ne želimo da poslije ove sezone ostanu nikakvi repovi".

Očekivanja u premijernoj sezoni.

"Imamo lijepu priliku, želimo biti konkurentni s drugima. Malo kasnimo, nismo uspjeli odraditi prave pripreme ali što je tu je, povratka nema. Ova sezona će biti pravi filter za onu sljedeću od koje puno očekujemo. Pozivam sve naše navijače da dođu na Višnjik, sigurno neće požaliti".

Prvu utakmicu Zadar će odigrati 12. listopada kada će gostovati u Splitu kod Poška dok će se pred svojim navijačima predstaviti 22. listopada u ogledu s Medveščakom.

 

 

 

 

Komentari