Riboprerađivačima sa zadarskog područja 20 milijuna kuna potpora

Riboprerađivačima sa zadarskog područja 20 milijuna kuna potpora

Saljski Mardešić, foto: SJM / HRT Zadar

Riboprerađivači sa zadarskoga područja dobili su ukupno skoro 20 milijuna kuna. U ovom natječaju najveću potporu od 7,5 milijuna kuna dobio je Marikomerc iz Poličnika,a najmanju, 162 tisuće kuna, dobila je tvrtka Mišlov doo.

U Ministarstvu poljoprivrede danas je potpisano 19 ugovora o dodjeli sredstava za Preradu proizvoda ribarstva i akvakulture, vrijednih gotovo 57 milijuna kuna. Riboprerađivači sa zadarskoga područja dobili su ukupno skoro 20 milijuna kuna. Maksimalan iznos od 7,5 milijuna kuna dobio je Marikomerc iz Poličnika, te nešto manje saljski Mardešić. Oko dva milijuna kuna dobili su Arbacommerce i Pelagos Net Farma u suvlasništvu generala Gotovine. Najmanje, 162 tisuće kuna dobila je tvrtka Mišlov doo.

Rezultat je to drugog natječaja za provedbu ove mjere, provedenog prošle godine, a na koji su se mogli kandidirati projekti izgradnje ili rekonstrukcije objekata za preradu proizvoda ribarstva te skladišnih prostora, projekti opremanja objekata za maloprodaju, kupnju specijaliziranih vozila, sustava za nadzor objekata kao i za unaprjeđenje uvjeta rada u objektima.

Riječ je o dodjeli sredstava u okviru Mjere IV. 4 „Prerada proizvoda ribarstva i akvakulture“ iz  Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014.-2020 - priopćeno je iz Ministarstva. 

 

Komentari